Dedektif Satıcı
15/02/2012Güvenilirlik Pırlanta Yüzüğünüz
31/05/2012Evet güven bunalımının en çok yaşandığı bir zamandan geçiyoruz, bu yüzyılda belkide en çok eksikliği hissedilen konuların başında geliyor güven konusu, güvenilir olmak, güvenini kazanmak, güvenini zedelemek, güvenmek yada güvenmemek birde güven denetimi gereksiz kılmaz diye bir söz var ama ona burada girmeyeceğim.
Dışarıdaki potansiyel müşterilerinizin size güvenmemeleri için onlarca yaşadıkları anı, onlarca dinledikleri hikaye ve onlarca aldıkları nasihat var, bundan emin olabilr siniz insan geleceğine ve olaylara bildikleri yaşadıkları ve tecrübeleri ile bakar gardını alır yada kucak açar. güvenilir oldugu ispatlanana kadar kimse güvenilir degildir hele konu para olunca bunu onla yüzle binle çarpabiliriniz. Hele birde satıcı olunca sormayın gitsin.
Eğer müşterlerin güvenini nasıl kazanacağınızı bilirseniz, babilin hazineerinin kapısının anahtarını buldunuz demektir. Evet müşteri size güvenmek ister, her müşterinin daha da ötesi herkesin elinde, zihninde insanların nasıl güvenilir olduğunu anlamasını sağlayan kendine göre yöntemleri ön sezileri vardır, sizi önce güven tezgahina yatırır. sizinle karşılaşılır karşılaşmaz güvenilirliğinizi sorgular bunun için size sorular sorar konuşmalarınızı dinler, güvenilmez biri iseniz en beteri böyle adınız çıkmışsa işiniz bitmiştir yada öyle devam ediyorsanız bitmek üzeredir.
Müşterinin iki noktada güvenini olabildiğince çabuk bir şekilde kazanın, bunun zamanı yok yapabildiğiniz anda yapın, hazır olun fırsat gelince tam zamanıdır. Müşteri sizin dürüstlüğünüze, sözünüzün doğruluğuna ve kendisi için yapacağız işe ehil olup olmadığınızı görmek ister. Bunun için size birtakım sorular sorar örneğin.
Müşterinin güvenini kazanabilmek için önerebileceğim bir kaç yöntem
- Müşteriye karşı ilgili, sıcak ve samimi olun,
- Müşteriye saygı gösterin,
- Randevilarınıza zamanıda gidin,
- Söz verdiğinizde ne pahasına olursa olun bunu yapın. Yada söz vermeyin,
- Müşterinin söylediklerini dinleyin ve not alın, insanlar kendilerini ilgi ile dinleyenlere daha çok güvenme eğilimindedirler.
- Görüşmelerinize mutlaka hazırlıklı gidin, gak guk diyorsanız müşteri sizin işinizi bildiğinize güvenemeye bilir.
- Profesyonel görünün, görünümünüz işinizi ve konumunuzu net olarak yansıtsın,
- Konu ile alakalı hazır sorularınız olsun insanlar sordukları sorularla tanınır. Müşteriyle temas kurduğunuz andan itibaren.
- Referans listeniz güzel bir kağıda basılı olarak yanınızda bulunsun.
- Ortak bir tanıdığınız, müşteriniz iyi birreferansınız var ise kullanın.
- Işinizle lgili iyi birbaşarınız ve başarınızı belgeleyen gösteren bir ödül yada sertfika var ise bunu müşterinizle paylaşın.
Bunları yeri ve zamanı geldiğinde kullanını aksi takdirde müşteride kafa karışıklığına yol açabilirsiniz. Müşterinin ne zaman hangisine ihtiyacı olduğunu anlamak size kalmış iyi dinleyin emin olmazsanız soru sorun ama mutlaka öğrenin. Ve ona uygun adımınızı atın.
Insanların en çok ihtiyaç duyduğu insan güvenilir insandır, yanıt çok basik kimse ağzınızdan ateş çıkarmanızı istemez işinizi bilin ve güvenilir olun. Bir çok firma yeterince güvenilir çalışanı olmadığı için batıyor. Güvenilmez insanlara dikkat edin.! Önce kendinize ve işinize güvenin ondan sonra potansiyel müşterinin nezdinde güvenilirlik inşaa edin.
Müşteriler size güvenmezler siz ne kadar güvenilir olduğunuzu onlara gösterene kadar. ! Hiç sordunuz mu kendinize, müşterilerim için güvenilir biri miyim.